Kontakt
Til forsiden|Læs op|Sitemap|Print
Børnehuset Toftelund
Olsenbanden på tur i Isefjorden

Aktiviteter

Læs om børnehusets forskellige aktiviteter her:

I hverdagen er aktiviteter som puslespil, brætspil og kortspil altid en mulighed, ligesom børnene altid har adgang til papir og farveblyanter.

I Børnehuset Toftelund følger vi årets traditioner og begivenheder, som generelt har betydning for familier i Danmark.

Her i afsnittet er det de faste aktiviteter/traditioner der er nævnt. Igennem året vil der altid støde mere impulsive aktiviteter til, aktiviteter som vi bliver grebet af, når vi inspireres af vores omgivelser!

Børnehuset Toftelund har fødselsdag den 8. januar

Der fejres med morgenbord for børn og forældre, samt lagkage til børnene om eftermiddagen.

Fastelavn

Vi laver forskellige værkstedsaktiviteter i dagene op til. På dagen er alle børn, forældre og personale velkomne til at møde op udklædt. Om formiddagen slår vi katten af tønden, de største af børnene slår på den store trætønde, mens vuggestuebørnene slår på en mindre paptønde. Vi kårer en kattekonge og dronning fra hver gruppe, hvorefter vi hygger med boller, popcorn og kakao.

Påske

Vi tilbyder alle børn at klippe/klistre og male/farve æg i dagene op til. Fredag før påskedagene triller vi de dekoreret æg ned ad Kunsthøjskolen Thorstedlunds grønne bakke. Bagefter finder vi påskeharen, som ofte har gemt en lille overraskelse til hvert barn. Når vi kommer hjem spiser hele børnehaven fælles påskefrokost.

Store Bededag

Vi spiser alle sammen hveder denne dag.

Bedsteforældredag

Denne dag vil vi lave i maj måned, hvor børnenes bedsteforældre har mulighed for at komme og være med i barnets hverdag i institutionen.

Sankt Hans

Vi samler materiale til det store bål, laver en heks, synger midsommervisen og sender heksen til Bloksbjerg. Vi spiser pølser og hygger os omkring bålet.

Motionsdag

Fredag i uge 41 er skolernes motionsdag. Børnehuset Toftelund har også sin motionsdag med løb,spring og til sidst en medalje.

Mortens aften

Hele huset spiser andesteg m/ tilbehør og æblekage.

Jul

Vi laver et juleværksted, hvor børnene kan lave julepynt og julebage. I hele december måned vil vi hygge i grupperne om formiddagen med julesange og nisse-hemmeligheder.

Først på måneden fælder vi et juletræ, som vi tager med hjem og pynter. Denne dag spiser vi fælles risengrød.

Midt i december holder vi fælles julehygge for hele familien, hvor de store børn går Lucia.

Sidst på måneden laver vi julefrokost for hele huset.

Ture

Hver gruppe har en ugentlig turdag for at styrke gruppens sammenhold og se og opleve lokalmiljøet. En tur kan for eksempel være en gåtur, en bustur til byen eller en tur ud i det blå på Toftelunds Christiania cykler.

Fødselsdage 

Vi holder gerne børnenes fødselsdag i huset, hvor I har mad, kager eller lignende med.  Her er forældre og søskende også velkomne. Men I er også velkommen til at invitere os hjem til fødselsdag.  Aftal altid tid og sted med en voksen fra barnets gruppe. Man kan vælge at invitere hele gruppen eller kun alle pigerne eller alle drengene.

Børnene fra barnets gruppe laver en fælles gave til fødselsdagsbarnet. Derfor ingen gaver med hjemme fra.

Selvbetjening

Find det hurtigt:

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Aktiviteter